tiistai 8. heinäkuuta 2014

Harrastuksena Musiikki

Olen niin kunnostautunut harrastelija, että päätin pyhittää kokonaisen blogipostauksen minun muutamalle tärkeälle harrastukselle, niitä ei ole paljoa mutta pidän niistä senkin edestä.

MUSIIKKI

Musiikki, tuo minun lempiharrastus - harrastus nimenomaan, en sillä vielä ainakaan ole tienannut, ja tekisin sitä silti vaikka tietäisinkin etten koskaan tule tienaamaan. Vuonna 2008 hankin ensimmäisen räppilevyni joka oli Ezkimon "Vaan Ämsee" niminen, tuolloin en vielä tajunnut suomiräpistä paljoakaan vaan yleisesti ihmettelin, miten sanat voivat rimmata niin hyvin ja että miten sellaisia taustoja tehdään. Päätin tutustua kyseiseen musiikkilajiin tarkemmin ja tarkemmin, ja silloin tajusin saman kuin Cheek tajusi "Profeetat" kappaleessaan: "Kuunneltiin frendin huonees Jay-Zeetä, kunnes tajusin ettei pelkkä diggarina olo riitä" ja täten aloin itse opettelemaan räppäämistä ja rimmailua.

Vielä 6 vuoden jälkeenkään en voi sanoa olevani hyvä räppäri, mutta kehittynyt sitten vuoden 2008, edelleen kehittyen. Lähes joka päivä, aamuin illoin, kirjoittelen jotain uutta ja treenailen vanhoja. Se tuo jonkunlaista rauhaa, jonkunlaista irtautumismahdollisuutta oikeasta elämästä - täten pystyn luomaan paperille sellaisen maailman, missä minun mielestäni olisi mahtava asua - jossa kukaan ei kiusaisi ketään, jossa mikään ei vaivaisi meitä, ei sinua eikä edes minua. Koska oikeassa elämässä kyseinen toiminta on mahdottomuus, on se siis ns. "pakko" luoda omasta mielikuvituksesta.

Kappaleideni aiheet vaihtelevat päästä päähän, ilosta suruun ja toisinpäin. Joka tapauksessa, oli aihe mikä hyvänsä - kerron aina ainakin suurimman osan faktoja, en koe tarvetta luoda biisejä joissa jokainen sana, jokainen rivi olisi valetta - ei sillä hyödy mitään, paitsi hetkellistä nautintoa kun joku luulee että menee paremmin kuin oikeasti menee, tai sitä surua kun joku luulee että menee huonommin kuin menee. Itse asiassa, en myöskään ymmärrä ylenpalttista itsekehun ja kirosanoja viljelyä kappaleissa, ne alkavat lopulta tuntumaan "turhalta" ja ehkä jopa aikaisemmin hyvästä kappaleesta tuleekin rehellisesti sanottuna paska - ja sehän ei ole mukavaa, ei.

No mutta, listaanpa tähän - kuten aikaisemmin - tärkeimmät pointit musiikistani:


  • Aloitin vuonna 2008, kiitos EZKIMO
  • Artistinimeni on Jii-Wee
  • Mikseristä sekä SoundCloudista löytyy pieni osa kappaleistani.
  • Kerron kappaleissani asioista, joista tiedän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä kommentti - se piristää mieltä!