maanantai 8. syyskuuta 2014

Suomen tunnetuin bloggari.. tai ei?

Hmm.. Tätä mä olen pitkään miettinyt, voiko yksinkertaisesti jauhamalla blogissa jollain lailla menestyä? Ei, en tarkoita tällä sitä, että mainostaa tuotteita ja sitä kautta tienaa, ei ei ei. Vaan tarkoitan, voiko pelkällä kirjoittamisella jollain tasolla menestyä? Rahallisesti, julkisuudella tms..? En tiedä.

Mä oon miettinyt myös, jos voi - millaista se olisi? Miltä tuntuisi jos omaa blogia luettaisiin vaikkapa 10.000 kertaa päivässä ja seuraajia olisi vaikka 500.000, olisko se siistiä? Oisko se siistiä, että sua tultas kadulla repimään hihasta ja pyytämään nimmaria ja sua kutsuttas Bloggari-Niksuksi, esimerkiksi?

Hmm.. Joo, olishan se siistiä että kirjoituksilla olis lukijakuntaa - mut toisaalta, edesauttaako tunnettu blogi saamaan esimerkiksi työpaikkaa, harrastusta tms.?

Tässä teille lukijoille lista kysymyksiä, voitte vastata joko tänne, Facebookkiin tai Ask.fm:iin!

1. Voiko pelkällä bloggaamisella (EI vlogeilla) menestyä?
a. rahallisesti?
b. tunnettavuudella?
c. jotenkin muuten?

2. Miltä blogin avulla saatu maine tuntuisi SINUSTA?

3. Mitä mieltä olet, onko tällä hetkellä tunnetut bloggarit rikkaampia TAI elämäniloisempia kuin me, tavalliset tallaajat?

2 kommenttia:

  1. Mä nään ton hyvin kakspiippusena asiana. Julkisuus voi olla sekä negatiivista, että positiivista - joten miksei esimerkiks kärkkäästi blogissa ilmotetut asiat vois esim. haitata työnhakua, kuin yhtälailla edistääkin.

    Bloggaamisella voi menestyä, mutta se vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä - sekä usein ns. korkeemman tahon sponsoroimaan taustalle. (Naistenlehdet tai vaik aikakausilehdet), koska kuvattomat blogikirjotukset on ehkä enemmän aikusemman yleisön makuun. Teinit tulee katteleen kuvia ja skippaa useimmiten itte kirjotetun sisällön.

    Päheetähän se olis olla tunnettu, mutta oma blogi on nii vauvan kengissä - ettei sitä oo sellaseen vielä moneen vuoteen. Itsekin kuitenkin nautin kirjoittamisesta ja haluan sillä joskus elantoni tienaa, nii jo blogin kohoaminen tähtitaivaalle olis sellane saavutus; että vois maahan vajota ja itkeä onnesta.

    VastaaPoista
  2. Mun mielestä blogin avulla voi menestyä, mutta siihen liittyy aina jotain muutakin jos joku bloggaaja on tullut julkisuuteen. Esimerkiksi yhteistyöt / ammatti jne. Mutta en usko että kovin moni saa ammattia pelkästään sillä että bloggaa, tietysti siitä voi olla hyötyä ja varmasti monesti onkin.
    Nykyäänhän bloggaaminen on melko suosittu keino saada rahaa just yhteistyön kautta ku laitetaan blogiin mainoksia / mainostetaan / arvostellaan tuotteita.
    Mulla itelläni on kokemusta siitä, miten blogin kautta voi saada suosiota / tiettyjä asioita mahdolliseksi. Esimerkiksi ilman blogiani tuskin olisin päässyt tekemään mitään mitä oon saanut nyt tehdä, viimeisimpänä pääsin haastattelemaan itsenäisesti jääkiekkoilijoita. Kerroin yhteydenottoni yhteydessä valokuvaus-blogistani ja harrastuksesta, ja uskon et se oli se suurin syy mikä vaikutti siihen että pääsin kameran kanssa haastattelemaan.
    Kyllähän suosio on alussa varmasti hauskaa ja on aina otettu jos joku tulee pyytämään nimmaria tms, mutta lopussa se sit saattaa alkaa ärsyttämään ja ei ehkä haluakkaan olla tavallista tallaajaa kummempi. Tai ainaki ite ajattelisin noin. Ja tietysti se menestyminen on itsestä kiinni, miten paljon sen eteen tekee asioita jos sitä haluaa. :)


    www.tiia-valokuvaa.blogspot.com

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä kommentti - se piristää mieltä!